За нас

Начало / За нас

Кои сме ние?

„Тракеия“ е 100% българско, иновативно, стартиращо предприятие в сферата на храненето и хранителните добавки. То обединява в продуктите си изцяло натурални съставки, вдъхновени от здравословните порядки в храните на древните траки и технологичните разработки на водещи научно-изследователки институти в България: Българска академия на науките – БАН и Института по криобиология и хранителни технологии – ИКХТ.

Нашата мисия

Нашата мисия е да върнем разнообразното здравословно хранене от едно време, което води до баланс на тялото и духа, здраве и значително подобряване на качеството на живот. В постигането на тази цел сме вдъхновени от храните на древните траки в съчетание с науката, под формата на хранителни технологии, базирани на разработки на Института по криобиология и хранителни технологии (ИКХТ), Българската академия на науките (БАН) и Регионалния исторически музей във Враца.

Концепцията на „Тракеия“ е да не бъде само една добавка, а комплексно съдържание от водоразтворим силиций от външната люспа на лимец, натурални пробиотици и пребиотици, витамини, пектин, колаген, инулин, различни и горски плодове. По този начин се получава необходимия дневен прием на цялостния комплекс от хранителни вещества, необходими за правилното функциониране на човешкия организъм.

Как започва всичко?

През 2010 г. основателят на „Тракеия“ финансира експедиция на екипа на Регионалния историческия музей във Враца, която открива край с. Оходен сакрален комплекс на около 8 хиляди години. В него се намират съхранили се през вековете овъглени форми на зърно (лимец) и различни билки.

В последвало изследване, съвместно с Института по криобиология и хранителни технологии (ИКХТ), се установява, че комбинацията от тези природни съставки подпомага достигането на човешкия организъм до състояние на баланс. Това откритие поражда голям интерес и с помощта на агрономи-селекционери се възраждат, генно непроменени,  древните сортове на лимеца, посявани и обработвани от древните траки.

Каква е нашата иновация?

В процеса на изследване на свойствата на лимеца, съвместно с Българска академия на науките – БАН, се установява, че люспата му е изключително наситена на Силиций (Si). Водоразтворимият и усвоим Силиций (Si) подпомага по-бързото усвояване на полезните вещества в нашите продукти и балансирането на организма.

Благодарение на общите научноизследователски усилия на основателя на „Тракеия“, БАН и Института по криобиология и хранителни технологии – ИКХТ, силицият се извлича от люспата и се съчетава в комбинация с билки и лечебните растения, открити край с. Оходен, в краен продукт, подходящ за консумация под формата на водоразтворима хранителна добавка.

Back to Top
Количка
Затвори

Нямате артикули в количката.

Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката ни за използване на бисквитки.